När man väl har bestämt sig för att gifta sig är det inte ovanligt att bröllopsplanerna sätter igång direkt. Man vill mer än gärna börja fundera över lokaler, titta på cateringfirmor eller gå och provsmaka diverse bröllopstårtor. Visst är det roligt att få planera sitt bröllops in i minsta detalj, men ett bröllop kan bli en kostsam historia, speciellt om man inte har planerat noga och satt upp en bra budget.

För att göra en budget över vad allt får kosta så behöver man även få in pengar för dessa utgifter. I många fall väljer människor att själva spara ihop alla slantar som kommer att behövas, medan andra väljer att ta ett lån från en bank. För vissa finns inte alternativet att lägga undan några som helst pengar från den vanliga inkomsten och kanske vill (eller kan) man inte ta ett lån.

Hur ska man då få ihop de pengar som behövs till ett bröllop? Ett mycket bra alternativ till att lägga undan från månadslönen eller ansöka om ett lån är att faktiskt jobba extra. Ett extrajobb fungerar oftast för båda parter och finns det barn med i bilden behöver man bara se till så att extrajobben går om varandra. Även om det kan kännas tufft att jobba extra utöver sitt vanliga jobb måste man komma ihåg att det endast är tillfälligt. Tänk inte på jobbet som ett extrajobb, utan se det som ett bröllopsjobb som kommer att ge er det bröllop ni vill ha och förtjänar.

Många extrajobb kan man till och med utföra hemifrån om det skulle vara så att man inte kan eller orkar lämna bostaden efter en lång dag. Det finns ett flertal sidor där man får betalt för marknadsundersökningar, men även telemarketing hemifrån eller att t.ex. arbeta som frilanserande skribent. Glöm inte bort att titta på sidor som t.ex. blocket. Kanske finns det någon hund som behöver en promenad eller två i din närhet?