Ibland vill man inte vänta, så är det bara. Har man äntligen fått chansen att gifta sig med sin partner vill man gärna att det ska gå så snabbt som möjligt så att man äntligen kan få stå framme vid altaret och ta emot sin partner som sin äkta make eller maka. Det kan finnas många anledningar till att människor väljer att förlägga ett bröllop längre fram i tiden, men vanligtvis handlar det om att man ännu inte hunnit skaffa sig en bra och tillräcklig bröllopsbudget som kommer att räcka för hela kalaset.

Om man inte har lust eller möjlighet att vänta med sitt bröllop finns det dock andra alternativ än att spara ihop pengarna själv. Ett bröllop kan bli en mycket kostsam saga och därför är det många som väljer att finansiera sitt bröllop med hjälp av lånade pengar. Har man möjlighet att låna större summor pengar från en familjemedlem så är detta oftast det bästa alternativet, eftersom ett sådant lån sällan kommer med ränta och andra tråkiga avgifter. Dock behöver man vara noga med att skriva ett kontrakt partner emellan, eftersom stora lån mellan privatperson kan orsaka osämja om de inte sköts som önskat.

Det är dock få som har möjlighet att låna så stora summor från familjemedlemmar eller vänner. I dessa fall kan man istället vända sig till en bank eller långivare för att titta på olika typer av lån. Den vanligaste låneformen för att finansiera ett bröllop är ett privatlån. Privatlån kan sträcka sig upp till väldigt höga belopp och dessutom krävs det ingen säkerhet för att få lånet beviljat. Om man väljer att ansöka om ett lån är det bäst att jämföra lånegivare mot varandra och på så sätt se vart man får ut mest av sina pengar. Precis som vid vilket lån som helst så behöver pengarna dock betalas tillbaka, ränta och avgifter inkluderat.