Planering är A och O inför ett större event och ännu viktigare är planeringen när det vankas bröllop. Det är otroligt mycket som man behöver ha koll på innan man står där på bröllopsdagen och utan planering finns det risk att man missar många viktiga moment. Förutom att man ska ha en snygg kostym och en vacker bröllopsklänning ska även en ring inhandlas, mat ska troligtvis serveras, lokal ska bokas och däremellan ska man ha tid att fixa inbjudningar, bordsplacering och allt som ett bröllop hör till.

För att du ska ha en så enkel planering som möjligt har vi satt ihop en lista för hur du bör tänka och vilka saker som du behöver fokusera mest på.

  • Var ute i god tid! Det kan låta jobbigt att vänta länge på att få gifta sig med sin andra hälft, men det absolut bästa man kan göra är att ta minst ett år på sig för själva planeringen. Är man ute ett år innan har man möjlighet att boka upp de bästa lokalerna!
  • När du ändå har god tid på dig så passa på att lösa andra moment. Fixa gästlistan, skapa en bröllopsbudget, boka en fotograf och fundera även på om ni vill ha något specifikt tema på ert bröllop.
  • Ungefär ett halvår innan är det dags att utse värdar. Vem ska vara toastmaster, tärna, marskalk och vem ska ta hand om gästboken? När ni ändå är igång så se till att boka catering (om sådan ska finnas), konditor, tårta och eventuell DJ eller trubadur.
  • När det är cirka tre månader kvar till bröllopet är det dags att skicka ut inbjudningarna. Anledningen till att man gör detta så långt innan är för att säkra att så många som möjligt kan komma. Be att gästerna tackar ja eller nej i god tid.
  • Dagen börjar att närma sig. Se till att ni har köpt vigselringar, bokat transport, bestämt blommor och naturligtvis skickat in hindersprövningen till Skatteverket.