Många par har stora förväntningar inför bröllopsdagen och ibland blir förväntningarna så stora att de ställer till med problem. En bröllopsdag ska vara den lyckligaste dagen i era liv, så det är inte så konstigt att man kanske känner sig mycket stressad.

Med stress kommer även en hel del irritation och det är lätt att det blir en hel del bråk över bröllopet, planeringen och allt däremellan. Genom att följa dessa smarta tips kan ni undvika en hel del bråk och se fram emot bröllopsdagen på ett helt annat sätt.

1. Om bröllopsplaneringen har övergått till bröllopsstress är det viktigt att pausa direkt. Bestäm er istället för några dagar i veckan då ni tillsammans sitter och planerar bröllopet. Alla andra dagar som inte är planeringsdagar ska vara fria från samtal gällande bröllopet. Det är inte ovanligt att den ena vill prata bröllop medan den andra vill pyssla med något annat, vilket snabbt kan leda till bråk eller tankar om att den andra inte bryr sig om bröllopet.

2. Ni kommer förhoppningsvis att spendera hela ert liv tillsammans och har många stunder framför er där ni kommer sitta ihop som klister. Med det sagt betyder det inte att man måste gå igenom all bröllopsplanering eller alla möten med eventuella bröllopsplanerare tillsammans. Det är viktigt att våga släppa kontrollen och dela upp uppgifterna mellan er. Lita på att din partner kan sköta uppgiften själv.

3. Man kan inte ändra på någons intressen. Om din kille inte har något intresse för blommor eller du inte har något intresse för musiken kan man bolla idéer med någon annan. Prata med ett syskon, förälder eller någon av hedersgästerna, så undviker ni tråkiga situationer.

4. Våga ta hjälp av era hedersgäster. Ni behöver inte försöka lösa och planera varje liten sak själva. Låt brudtärnan ta hand om gästlistan eller be dina föräldrar att boka catering.